Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Skrevet af Jens Jørgensen, d. 02-07-2013

Hej Jørgen

E-mail:

@if.dk

kbj

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 04-06-2013

Hej William
Ja, de er nemme at få håndtamme, især hvis man får dem som kyllinger, hvor det er nemt at præge dem, ved at håndfodre med lidt godbidder. De kan blive så tamme, at følger dig som en hund, hvis de får lov.
Vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af William, d. 03-06-2013

Hej. Er New Hampshire høns lette at gøre tamme?

E-mail:

@hotmail.com

William.skals

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 27-05-2013

Hej Signe
Som en tommelfinger regel, så har kyllingerne "madpakke" med, i form af "blommesækken", til de 2 første døgn af deres tilværelse. Venter man med at tage dem ud af maskinen til det tidspunkt, vil de være meget sultne. Derfor gør jeg gerne det, at jeg tager dem ud efter ca. et døgn, når de er blevet helt tørre. Sørg for at de får vand, straks de er kommet ud af maskinen, og så giv dem lidt let fordøjeligt, gerne i form af et hårdkogt æg og lidt franskbrødsrasp, moset godt sammen. Ingen sand de første 2 døgn, så undgår man at sandet sætter sig i tarmsystemet og giver problemer.
Der efter går man gradvis over til startfoder.
Håber det lykkes for dig.
Vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 12-05-2013

Hej Louise
Ja, det er altid rart at vide om et æg er befrugtet, når det er rugeæg vi taler om.
Man kan ikke vide om æggene er befrugtet, før de har være ruget på i ca. 5-7 dage. På det tidspunkt, kan man ved at gennemlyse ægget, se om der er et foster i det. Se evt. min forklaring i "Avl og opdræt 1". En rugehøne kan ikke mærke om æggene er befrugtede, på det tidspunkt. Er den rigtig rugelysten, bliver den liggende i rigtig lagt tid, selv om æggene er helt rådne. Det er først når kyllingerne er ved at være fuldbårne, at den kan "mærke liv".
I teorien kan alle de æg en høne lægger, hele sit liv, være befrugtede, hvis ellers hanen har passet "sit arbejde". Det er dog sjældent at alle æggene er befrugtet.
Hvis en høne lægger et æg hver dag året rundt, vil det være en sensation. Mange (Hybrider)"æglæggere", kan præstere omkring 300 æg i løbet af et år, men så kan de heller ikke holde til det ret meget længere.
De fleste New Hampshire høner kan lægge mindst 200 æg om året, men til gengæld kan de holde til det i flere år. Hvilket vi mener er en stor fordel. Og så er de betydeligt kønnere at se på.
Vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 12-05-2013

Hej Line
Hvor er det dejligt, når unge mennesker vil beskæftige sig med projekter om høns.
Det at gøre et hønsehus "rent", kan være et vidt begreb. Skal det gøres "helt rent", altså så det er fri for diverse bakterier og lignende, hvilket kan være nødvendigt f.eks. efter et sygdoms udbrud, skal der virkelig gås i bund med en grundig afvaskning med en kraftig sæbeopløsning overalt, f.eks. "brun sæbe" vil være velegnet. Alt inventar (redekasser, gødningsbræt, siddepinde m.v.) er det nemmest at rengøre hvis man tager det helt ud af huset.
Når så huset og tingene man har taget ud, er blevet lidt tørre desinficeres det hele grundigt. Det kan gøres med en opløsning af f.eks. "Virkon-S", det er nemmest at bruge en rygsprøjte, til at oversprøjte det hele med. Husk at sprøjte ind i alle evt. sprækker og revner, da det er der de fleste bakterier og andet småkravl holder til. Husk også at bruge beskyttelsesdragt og -maske, da det ikke er særlig sundt for vores åndedræt, at få sprøjtetågen ind i kroppen.
Med hensyn til musebesøg, kan man, i langt de fleste tilfælde, nøjes med at indfange musene, og fjerne deres evt. reder. Det vil ikke være hensigtsmæssigt at bruge musegift i et hønsehus, da musene nemt kan finde på at slæbe giften ind i rummene, hvor hønsene så kan komme til at æde det.
Håber du kan bruge mine svar, ellers er du velkommen til at spørge igen.
Held og lykke med projektet.
Vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Louise, d. 12-05-2013

Hej.. Jeg har nogle spørgsmål, Hvornår ved man om at æg er befugtet? bliver hønen liggende hvis det er befugtet? og hvor mange befrugtet æg kan en høne lægge? og er det stadig et æg om dagen, eller hvordan virker det??

E-mail:

@live.dk

l.have

Skrevet af Line, d. 10-05-2013

Hej Jørgen. Jeg hedder Line og går i 8klasse. Jeg er igang med et projekt som handler om høns. Der er dig et spg jeg ikke kan finde svar på!! Hvordan rengøre man et hønsehus.. Altså bruger man nogle specielle sæbemidler eller ?? Og hvad hvis huset får besøg af mus? Hvad gør man så?? Vil bare lige høre din mening, da du nok er mere erfaren end mig :) hilsen Line

E-mail:

Lienlken

@live.dk

Skrevet af Nadja, d. 10-05-2013

Hej Jørgen. Tak for svaret:) har fået min skrukhøne væk fra de andre, og det ser ud til at hun kan lide det. Jeg har tre høns og en hane. Jeg er blevet hurtig til at fjerne de nye æg, der bliver lagt, så der er ingen problemer med det lige pt :) mvh Nadja

E-mail:

Heaven_24

@hotmail.com

Skrevet af Nadja, d. 10-05-2013

Hej Jørgen. Tak for svaret:) har fået min skrukhøne væk fra de andre, og det ser ud til at hun kan lide det. Jeg har tre høns og en hane. Jeg er blevet hurtig til at fjerne de nye æg, der bliver lagt, så der er ingen problemer med det lige pt :) mvh Nadja

E-mail:

Heaven_24

@hotmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 08-05-2013

Hej Nadja
Ja, der kan hurtigt opstå problemer.
En høne, der skal ruge, bør altid tages fra de andre høner, så den i fred og ro kan få lov at ligge på æggene. Gerne et sted hvor der ikke er for lyst, og aldrig i direkte sol. - Se også mit svar til Jette 12. 6.2012 på side 2. - Det med at den anden høne "hakker" æggene itu, og æder indholdet, er en uvane, som det kan være svært at vænne den af med. En såkaldt "forsvindingsrede" kan være løsningen, men har du kun de 2 høner er det vel ikke umagen værd.
Håber du får held med det.
Mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Nadja, d. 08-05-2013

Hej.. Jeg har en høne som er blevet skruk. Hun har nu ligget på æggene i 3 dage. Mine anden høne vil altid gå ind i hendes redde, og flække hendes æg!! Hvad skal jeg gøre??
- og hvorfor flækker de deres egne æg, og spiser indholdet? MVh Nadja

E-mail:

@live.dk

heaven_24

Skrevet af Annemarie, d. 28-04-2013

Fandt svaret længere ned på siden: ca. 200 æg hvis de ikke bliver for fede.

E-mail:

kuleborg

@live.dk

Skrevet af Annemarie, d. 28-04-2013

Vi har lige fået 1.4 New Hampshire hjem. Jeg har læst en del på racen, men har ikke kunne finde udaf hvor mange æg de lægger. Hvad kan jeg forvente at de lægger på en sæson?

E-mail:

kuleborg

@live.dk

Skrevet af Janne, d. 03-01-2013

Hej, jeg fik sidste år et tlf nr. til en opdrætter i Vordingborg, da jeg skulle bruge en ny hans af stor race. Desværre døde min computer sammen med emailen med opdrætteres telefonnr. Nu er mit spørgsmål så om I kan henvise til en ny opdrætter i mit område (Tureby syd for Køge) eller om det er så heldigt at I ved hvem jeg taler om i Vordingborg så jeg kan få kontakt med manden igen. På forhånd tak.

E-mail:

info

@hundeogkatteimperiet.dk

Nyeste kommentarer

02.08 | 06:42

Det kan jeg gøre for dig. vh Mads Kynde

01.08 | 19:11

Kan ikke finde ud af at slette en købs annonce

22.05 | 16:08

Hej, Jeg søger 2 hønekyllinger, el unge høner i brun el hvid i st...

29.04 | 18:25

Jeg vil gerne købe nogle rugeæg af brune dværg. Bor på Djursland