Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 30-12-2012

Hej Michael
Med hensyn til hvor mange høns der kan være i et hus, er selvfølgelig lidt op til en selv, men med dit seneste udspil på 2 x 3 m., vil jeg ikke anbefale mere end 8 store f.eks. New Hampshire. Man får mere ud af dem når de har god plads.
Du kan se mange forskellige forslag til hustyper på Danmarks Fjerkræavler forening for Raceavls hjemmeside www.racefjerkrae.dk / Begyndertips / Vejledninger.
Med hensyn til hvem der laver og sælger hønsehuse kan jeg henvise til: Kasper B. Andersen i 8450 Hammel tlf. 8762 0150
Der kan du helt sikkert få at vide hvad det vil koste.
God fornøjelse og arbejdslyst.
vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af michael lænø, d. 30-12-2012

Hej igen
Mit areal er blevet lavet om til ca.3meter x 6 meter.
hvor stort hus skal jeg så bruge...
Jeg tænker 3x3 meter ca., så der er hønsegård på 3x3meter, hvor de 2x3meter er overdækket.og 1x3meter frit.
kan jeg så ikke have ca. 12-16 stor høns, hvis vi nu an tager at 1x3 meter af hønsehus går til forrum.
eller har nogle gode ideer.

E-mail:

@live.dk

michael_lano

Skrevet af Michael lænø, d. 29-12-2012

Hej
Jeg vil høre om der nogle der laver/sælger
hønsehus. Har tænkt mig, et hønsehus på ca.14 m2. hvor der et forrum på 4m2 til opbevaring af foder,vand og lort i tønder.
huset skal evt. være 2x7meter med ud gang til hønsegård på ca. 2x5 meter, hvor de 3,5 meter er med tag/overdækket.
Huset skal været så man kan gå oprejst indeni. ca. 2meter høj. og været rengørings venligt.
Hvor meget kan sådan et hus koste??
email: michael_lano@live.dk

E-mail:

@live.dk

michael_lano

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 16-11-2012

Hej Kasper
Det med hvor mange æg de lægger kan afhænge en hel del af den måde de bliver fodret på. De skal gerne fodres med "æglægnings tilskudsfoder" og så lidt korn (½ byg og ½ havre) . bruger man "fuldfoder", hvor der ofte er meget hvede og majs i, bliver de nemt for fede, og mister dermed evnen til at lægge ret mange æg. Undgår man at de bliver for fede, kan de fleste præstere ca. 200 æg, det kan selvfølgelig variere lidt.
Hvis de "taber" fjerene på ryggen, er det noget hanen slider væk ved parringen. Som du kan se i mit svar her nedenfor, til Anna, skifter de fjerdragten en gang om året, og det er ikke kun på ryggen.
Håber det er svar på dit spørgsmål.
vh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 23-09-2012

Hej Anna
Det var dog en spændende opgave, du er kommet på.
Når kyllingerne kommer ud af ægget har de jo dun, som i løbet af de første ca. 2 mdr. udskiftes med det vi kalder "kyllingefjer", som udskiftes med de blivende fjer 1 gang, inden de bliver voksne og begynder deres voksenliv. Derefter skifter de normalt hele fjerdragten 1 gang om året, resten af deres liv. Bliver de udsat for stressende forhold, kan de godt finde på at smide det meste af "pelsen", men det sker sjældent. De fleste gange, når det sker, er det for det meste kun det vi kalder "halsfældning", og som ordet siger er det kun fjerene omkring halsen der skiftes.
Så hvor mange gange det sker, i løbet af deres liv, er helt afhænging af hvor gamle de får lov at blive.
Håber det giver dig svar på spørgsmålet.

vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af anna , d. 23-09-2012

Hej jeg hedder anna laibjørn,og skal lave en skole opgave. Men hvor mange gange i deres liv skifter de fjerdragt

E-mail:

@vilstedfriskole.dk

al

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 27-08-2012

Hej Camilla
Ud fra det du fortæller, ville det ikke være ualmindeligt hvis æglægningen var så småt begyndt. Det er dog ikke nemt for mig at vide hvordan deres opvækst har været. Du skriver; at de er nogle flotte "madammer", skal det forstås sådan at de har en pæn stor kam, og ellers ligner æglæggende høner? Hvis det er tilfældet, kunne jeg måske forestille mig at de er blevet fodret rigeligt, med "de gode sager", så som hvede og majs m. v., og dermed er blevet lidt for fede. Så tager det som regel noget længere tid inden de kommer i æglægning, og da med en betydeligt ringere æg-ydelse til følge.
Hvis det ikke passer på Jeres høns, så må I vente lidt med tålmodighed, og være glade for det, for jo længere tid de venter med at begynde æglægningen, jo længere tid kan de holde den i gang efterfølgende.

Håber det giver dig svar på spørgsmålet.
mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Camilla, d. 25-08-2012

Hej.
Vi har i forsommeren købt 4 lækre New Hampshire høner, der efterhånden er vokset godt til, og er blevet nogle flotte store "madammer" Dog undrer vi os over at de ikke er begyndt æglægning endnu. Da vi købte dem var de 15-17 uger gamle, og det er nu 7-8 uger siden, så burde de ikke så småt begynde at lægge æg nu ?? Eller kan vi først forvente at få æg til næste forår??
Den mand vi købte hønsene af fortalte yderligere at de var fuldt racerene og kyllinger af præmierede forældre, men at han havde været for længe om at få ringet dem.
Mvh Camilla

E-mail:

camillaheyn

@hotmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 01-07-2012

Hej MIe
Det som I ser hos jeres høns er bestemt ikke nogen medfødt "skade", med derimod et mærke opdrætteren har "klippet" i bindehuden. Det gøres når de er daggamle, for at kunne kende de enkelte avlsstammer fra hinanden, i det videre avlsarbejde. Ellers resikerer man at parre søskende, og det ikke altid det er så godt.
vh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Mie, d. 01-07-2012

Hej. Vi har 5 new Hampshire hjemme - en hane og 4 høns. Vi har længe undret os over et hul de allesammen har, i huden ml 1 og 2 tå, indefra. Det ser ikke ud som skade, men som noget medfødt. Er de noget der ligger til racen? Mvh mie

E-mail:

@hotmail.com

Mieenielsen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 12-06-2012

Hej Birgitte

Ja, næsten alle hønseracer accepterer hinanden, dog har nogen af de tunge racer lidt svært ved at affinde sig med de mindste dværgracer. Det er dog ikke altid de har brug for det samme foder.
vh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 12-06-2012

Hej Jette
Ja, der kan jo nemt være en hel del spørgsmål, når man begynder på noget nyt.
Med hensyn til "æggene fra de andre høns", vil jeg tillade mig at mene det som noget "uheldigt", men sket er jo sket, og så må vi håbe at alle de "rigtige" æg klækker næsten samtidig. Der sker næsten altid det, at hønen forlader reden når den ikke kan "mærke liv" mere i de æg, som den han ruget på. Derfor bør man fjerne en rugehøne fra de øvrige høns, og så lægge de æg under den, som den skal ruge på. Det giver den mest rolige og - stabile udrugning, hvilket er ret vigtigt for et godt resultat.
Om de kan gå sammen med de øvrige høns, er noget tvivlsomt. De fleste "ikke rugelystne" høner, accepterer ikke små kyllinger. Hanen gør dem måske ikke noget, men jeg vil på ingen måde anbefale forsøget.
Nu ved jeg jo ikke om det er de store N H, eller dværgene I har, men hvis hønen ikke har/får flere kyllinger end den kan "dække" dem, på samme måde som den dækkede rugeæggene, så er der sikkert ikke brug for ekstra varme, når det er på denne tid af året.
Om der skal specielt foder til, ja, det er ret vigtigt at de får noget findelt og let fordøjeligt, at starte livet på. Mange starter med at give dem noget såkaldt "startefoder" (fjerkræstart), som de gerne skal have de første 6 - 8 uger, og kan købes de hos de fleste foderstofhandlere.
Et hådtkogt æg, som findeles og evt. blandes med noget franskbrøds rasp, er et særdeles godt alternativ til det færdigkøbte ( i de første dage).
Håber det lykkes for jer.
vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Birgitte Hassing, d. 11-06-2012

Hej Jørgen.

Kan det lade sig gøre at blande andre hønse racer sammen med NH i hønsegården

E-mail:

5xhassing

@gmail.com

Hjemmeside:

Skrevet af Jette Lægaard, d. 11-06-2012

Hejsa. Jeg har læst en del på din side den sidste stykke tid, da vi forhåbentlig skal have en del kyllinger sidst i denne uge. Det er vores første hold kyllinger og især min søn, som passer dem, glæder sig.
Jeg har lige et par spørgsmål:
Rugehønen har indsamlet en del af de andres æg i sin ruge periode. Skal vi bare lade dem ligge som er befrugtet og så klækker de senere eller skal vi tage dem fra når de første kyllinger kommer?
Hvad med hanen og de 3 andre høns, vil de behandle kyllingerne godt eller skal de gå alene?
Er der brug for en varmelampe, når nu vi har en rigtig god hønemor?
Skal der specielt foder til?
Håber at du har tid til at hjælpe med alle mine spørgsmål, da vi regner med at der kommer kyllinger på torsdag :)
Venlig hilsen Jette

E-mail:

@me.com

laegaard

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 08-06-2012

Hej Birgitte
Ja, det skulle sagtens kunne lade sig gøre, hvis de nye er næsten voksne, skulle det ikke være et problem. Især hvis du sætter dem ind til de gamle om aften når det er blevet mørkt.
vh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Nyeste kommentarer

02.08 | 06:42

Det kan jeg gøre for dig. vh Mads Kynde

01.08 | 19:11

Kan ikke finde ud af at slette en købs annonce

22.05 | 16:08

Hej, Jeg søger 2 hønekyllinger, el unge høner i brun el hvid i st...

29.04 | 18:25

Jeg vil gerne købe nogle rugeæg af brune dværg. Bor på Djursland