Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Skrevet af Søren Mikkelsen, d. 01-08-2021

Hønsedag hvilket klokslet 10.00 eller.

E-mail:

Hjemmeside:

@grafiskfinish.dk

Soren

Skrevet af Ole, d. 21-08-2020

Hej "lidelses frænder" Vi startede nok som mange andre med høns for at få æg til eget forbrug. For at gøre en lang historie kort, er vi nu nået til at have racerene N.H. kyllinger på 17 uger. 6 stk. Det viser sig at de fleste er haner og skal nok til slagt. Men så melder sig spørgsmålet, udstilling. Hvad kræves der for at udstille en hane. ?? ville være ked af at komme til en udstilling og få at vide hvad "han" gør der.

E-mail:

Hjemmeside:

@gmail.com

au2larsen

Skrevet af Hans K Lund, d. 08-08-2020

Kan man oplyst kontaktinfo på avlere af stor hvid race, for at købe enkelte dyr?
Synes det kunne være spændende med den variant.

E-mail:

Kastkaer

@bbsyd.dk

Skrevet af Tine Post , d. 02-03-2020

Jeg søger Hvide New Hampshire i stor? Jeg har købt nogle på Sjælland en gang, ved Tissø, men kan ikke huske hvor præcist.
Er der nogen der vil sælge, evt ruge æg fra dem?
Vh Tine

E-mail:

Hjemmeside:

tine.andersen7

@gmail.com

Skrevet af Britt, d. 25-07-2019

Hej
Jeg har fået 8 New Hampshire af den alm. type, som er fra start maj.
Hvornår vil man tydeligt begynde at se forskel på kønnet, og hvornår vil en hane begynde at gale?
Jeg er meget spændt på, om der er kommet nogle haner med, da jeg de sidste par dage, syntes at hører et meget hæs hanegal om morgenen.
Kan en høne som leder flokken, have tendens til at gale for at vise at det er den som bestemmer, eller er det simpelthen en hane som jeg har fået?
I tilfælde af at der er flere haner i flokken, hvordan skal jeg så forholde mig? Jeg har hørt ude i byen, at flere haner ikke kan være i samme flok, er det rigtigt?
Med venlig hilsen Britt

E-mail:

brittrp92

@gmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 25-07-2013

Hej Ida
Nej ikke nødvendigvis, men de første 2 - 3 mdr., lærer den dem ganske meget om hvordan man opfører sig og gør det betydeligt nemmere for dig at være "hønemor og kyllingepasser".
mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Ida Melbye Lund, d. 24-07-2013

Hej
Hønen der har kyllinger skal vel ikke gå alene med dem i 4 mdr. Hvornår er det bedst at tage hende fra kyllingerne og sætte hende tilbage til de andre?
Hilsen Ida

E-mail:

@ready.dk

ida

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 14-07-2013

Hej igen Ida
Jo, det er da altid en fordel, men de gamle vil sjældent acceptere "sådant noget småkravl", når de ikke selv er rugelystne.
I enkelte tilfælde kan det gå uden problemer.
Mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Ida Melbye Lund, d. 06-07-2013

Hej Jørgen.
Tak for svaret, men gør det ingen forskel når de har en hønemor der tager sig af dem? Hun er en af de gamle høns som har gået sammen med det andre.

E-mail:

@ready.dk

Ida

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 06-07-2013

Hej Ida
Jeg vil anbefale at du venter med at sætte dem sammen til kyllingerne er mindst ca. 4 mdr., gerne senere, ellers vil de gamle nemt være for hårde ved dem.
mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jens Jørgensen, d. 05-07-2013

Hej Jørgen
Blot en kort tilbagemelding på mit spørgsmål. Det er helt korrekt at der sidder afbrækkede fjerstumper/stabbe tilbage på det "bare" område på ryggen. Så det er altså hanen som "slider" dem af... Tak igen for svar. God weekend...

E-mail:

@if.dk

kbj

Skrevet af Ida Melbye Lund, d. 05-07-2013

Hej jeg er i den heldige situation at en af mine New Hampshire høner, har været skruk og nu har 7 kyllinger. Lige nu går de i deres egen hønsegård, men hvornår kan jeg sætte dem sammen med de andre? Kyllingerne er nu 13dage gamle. Hilsen Ida

E-mail:

@ready.dk

ida

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 02-07-2013

Hej Jens
Tak for dit spørgsmål.
Jeg tror ret sikkert at det er hanen, der slider de nye fjer væk inden de bliver udvokset. Prøv at se om der ikke er små "afbrækkede" fjerstumper på de ellers bare steder. Jeg tror ikke, at Vispumin eller en anden mineralkur vil afhjælpe problemet, - med den foderplan, de får jo masser af naturlige vitaminer.
Hvis der er de små fjerstumper i behold, så vokser der ikke nye fjer ud, før de er "faldet af".
Det lyder fint med den gode æglægning.
Vh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jens Jørgensen, d. 02-07-2013

Hej igen Prøver nu igen fra en anden pc. Vi har et lille hønsehold på 6 høner og en enkelt hane fra sidste forår. De har 10 kvm indenfor og 10 kvm hønsegård. Får hvede/byg, tilskudsfoder, skaller, grønt affald fra køkkenet og græsafklip fra græsslåning. Æglægningen er god, fine store æg 5-6 om dagen. Efter fældning i vinter har hønerne ikke fået fjer på ryggen. De plukker ikke sig selv eller hinanden, og hanen sidder ikke på ryggen af hønerne hele dagen... :-) Umiddelbart får de meget varieret kost, men skal vi overveje Vispumin eller andet vitamin ? Har du kommentar til dette ? God dag...

E-mail:

@if.dk

kbj

Skrevet af Jens Jørgensen, d. 02-07-2013

Hej Jørgen

E-mail:

@if.dk

kbj

Nyeste kommentarer

02.08 | 06:42

Det kan jeg gøre for dig. vh Mads Kynde

01.08 | 19:11

Kan ikke finde ud af at slette en købs annonce

22.05 | 16:08

Hej, Jeg søger 2 hønekyllinger, el unge høner i brun el hvid i st...

29.04 | 18:25

Jeg vil gerne købe nogle rugeæg af brune dværg. Bor på Djursland