Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Skrevet af Birgitte Hassing, d. 07-06-2012

Hej.

skal lige hører om jeg kan sætte nye høns ind til min gamle flok høns bestående af 5 stk NH

E-mail:

5xhassing

@gmail.com

Hjemmeside:

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 03-06-2012

Hej Steen
Ja, det er altid rart at vide hvad det er man har.
Uanset om det er de store eller det er dværg New Hampshire du har, skal de være ca. 7 - 8 uger før man nogenlunde sikkert kan se hvad der hvad. Det første tegn, man kan se, på hanerne er næsten altid en lidt større kam. Når de bliver lidt ældre, kan man også se, at rygfjerene er lidt mere spidse, og de fleste gange også lidt mørkere end på hønerne.

Håber det kan hjælpe dig i sorteringen.

vh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Steen Hansen, d. 03-06-2012

Hej
Jeg har New Hampshire kyllinger.
Hvornår og hvordan kan man se forskel på kyllingerne om det er haner eller høner ?

E-mail:

@stofanet.dk

gretehansen

Skrevet af Grete Petersen, d. 18-05-2012

Kan jeg finde en opdrætter af store New Hampshire høns i København og omegn. Jeg har tidligere købt høns af en opdrætter i Kastrup, men kommer ikke igennem på nr. Jeg har brug for 3-4 stk. til baghaven :-)
Venlig hilsen
Grete

E-mail:

@mail.dk

emdrupzone

Skrevet af Anna Søgaard, d. 09-05-2012

Jeg skrev tidligere i dag... heldigvis har situationen løst sig... en new hamshire hane og par blandingshøns flytter ind i aften...så er der selskab til den fine new hamshire dame...

E-mail:

@yahoo.de

anhanus

Skrevet af Anna Søgaard, d. 09-05-2012

Hej, har brug for hjælp. Købte 1.2 store new hampshire fra sidste år... de blev kørt af ejeren fra Jylland og jeg modtog dem på Sjælland...der jeg kom hjem med dem var både hanen og en høne døde...Hvor synd... Nu står jeg tilbage med en høne som overlevede turen...og den er alene. Vi har nogle små orpington kyllinger med de er kun 3 uger...så det duer ikke som selskab. Nogen på Sjælland (helst Nordsjælland-KBH område) som har 1.1 til salg så den enlige høne kunne få selskab hurtigst muligt? Tusind tak for hjælpen!

E-mail:

@yahoo.de

anhanus

Skrevet af Jesper J. Clausen, d. 27-04-2012

Ved I hvem der har "store" New Hampshire hønes på Bornholm?

E-mail:

@kjoersegaard.dk

jesper

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 07-04-2012

Hej Per
Det kan være svært at svare på, men det er ikke ualmindeligt, at det sker. Det er bedst at lade hønen ligge ( på et par æg man har mærket) i deres almindelige rede, indtil man er helt sikker på at de er rigtig "skruk", og så flytte den til et mere roligt sted, hvor den kan være i fred for de andre høner. Når man så er sikker på den bliver liggende, lægger man de "rigtige æg" under den. Og det er bedst at flytte den en mørk aften.
Håber det lykkes for dig.

mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Per, d. 06-04-2012

Hej Jørgen. Min NH dværg høne sad på 13 æg i to dage, ud i hønsehuset med de andre høns. Men nu vil hun ikke sidde på dem mere. Hvorfor? Mvh Per.

E-mail:

@gmail.dk

Per.f

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 06-04-2012

Hej Ditte
Ja, det er så lige det, der kan være spørgsmålet. Er du sikker på at æggene er befrugtede? Har du set om der er kyllinger i æggene? Det kan du nemt se hvis du lægger dem i noget håndvarmt vand (ca. 38 gr.) Hvis der stadig er liv i dem, vil de bevæge sig i vandet. Gør de ikke det, er der sikkert ikke meget liv i dem. Hvor længe har hønen været væk fra æggene? Hvilken hane har du til dine høner?

mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Ditte, d. 05-04-2012

Hej Jørgen. Min høne har ruget på 15 æg i 21 dage. Hun har dog et par gange ikke ville side på dem. Betyder det at, kyllingerne er døde, eller har de brug for mere tid under hønen? Mvh ditte.

E-mail:

Heaven_24

@hotmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 04-04-2012

Hej Martin
Hvis det er de store N H du tænker på, er de meget nemme at holde inde i folden. Mange steder holdes fint de inde, blot med et 60 - 70 cm. højt hegn, især når de har god plads med adgang til græs arealer. Dværg N H er lidt mere livlige, og dermed også lidt mere flyvelystne, de skal gerne have ca. 150 cm. hegn for at blive inde det meste af tiden.

Håber det var i den retning dine spørgsmål var rettet.

Mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Martin Green, d. 02-04-2012

Hejsa.
Jeg overvejer måske NH til en udvidelse af mine høns til næste år, men jeg kan ikke finde noget om dens flyveegenskaber? Måske kan du hjælpe?
Tak for hjælpen.

E-mail:

@yahoo.com

Martingreenpedersen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 28-03-2012

Hej Kenneth
Ja, det er du ikke den eneste, der har forvildet dig ud i (hvis det kan være nogen trøst). Det foder du har købt indeholder ganske sikkert alt hvad de behøver, men sikkert også alt for meget hvede, eller måske majs. Det bliver New Hampshire høns alt for fede af, når de får det efter ædelyst. De er meget gode til at optage de "gode og fedende" næringsstoffer de kan få adgang til. Derfor er det meget bedre at give dem æglægnings "tilskudsfoder" og så LIDT korn (max. ½ håndfuld pr. høne pr. dag), gerne halvt havre og halvt byg.
I havren er der en hel del træstof, som er godt for mavesystemet. Dermed kan man bedre undgå at de bliver for fede. Er det først sket, skal der en alvorlig "slankekur" til, for at få dem i en god æglægning igen, men det kan lykkes.
Slankekuren kan bestå af en masse forskelligt grøntfoder og så lidt havre, i ca. 2 - 3 uger, selvfølgelig sammen med friskt vand og "skaller". De må gerne have adgang til at komme på græs, nogle timer dagligt.

Håber det lykkes for dig.
mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Kenneth Brynningsen, d. 28-03-2012

Jeg har et hold på 7 New Hampshire høns der er godt et år gamle. De har fint lagt æg indtil nu. Pludselig er alle 7 holdt op og det har efterhånden varet 14 dage. Det eneste der er "lavet om" er at jeg for et par måneder siden er begyndt at købe økologisk foder til dem hos DanHøns. Og der har jeg fået af vide at der skulle være det hele i, så æglægningspiller ikke skulle være nødvendig?

Nogle ideer? Er der håb forude? :)

E-mail:

@brynningsen.dk

kenneth

Dejligt, her kan jeg være i fred!

Nyeste kommentarer

02.08 | 06:42

Det kan jeg gøre for dig. vh Mads Kynde

01.08 | 19:11

Kan ikke finde ud af at slette en købs annonce

22.05 | 16:08

Hej, Jeg søger 2 hønekyllinger, el unge høner i brun el hvid i st...

29.04 | 18:25

Jeg vil gerne købe nogle rugeæg af brune dværg. Bor på Djursland