Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 27-03-2012

Hej Mette
Det med at sælge kyllinger, ja fjerkræ i det hele taget, er ikke bare lige noget man må gøre på et dyrskue. Det kræver at man har de forskellige tilladelser, både dyrskuet og jer selv. Alderen på kyllingerne er ikke afgørende, for om de må sælges, men er de mere end 2 måneder, kræves det at de er vaccinerede imod Newcastle descise, for at de må komme ind på pladsen.
Det gælder for alle samlinger af fjerkræ.

mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af mette pedersen, d. 26-03-2012

hej
vi vil gerne sælge kyllinger til dyreskue.
hvor gamle skal de være inden man må sælge dem????

E-mail:

@pc.dk

saltoftpedersen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 10-03-2012

Hej igen Ditte
Det er selvfølgelig ikke alle høner, der har lige stor "moderinstinkt", men det kan jo også være den ikke føler, at det er helt forår endnu. Hav lidt tålmodighed, så tror jeg den kommer på bedre tanker lidt længere hen på foråret.

mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Ditte, d. 10-03-2012

Hej igen. Min ene høne er dværg New Hampshire, og hun gider ikke at ruge dem. Er det også fordi det ikke ligger i generne ? MVH DITTE

E-mail:

Heaven_24

@hotmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 10-03-2012

Hej Ditte
Tak for dit spørgsmål.
Det er ikke alle racer der er lige villige til, at ruge. Hvis det er de store New Hampshire, så er det fordi deres "ruge-gen" er avlet væk. Igennem mange generationer har N H været brugt som produktionsrace, hvor man altid bruger rugemaskiner til udrugningen, derfor har man ikke været interesseret i "skrukhøns", og har ikke brugt deres æg til videre avl. Så med tiden er det blevet helt "fremmed" for racen selv at skulle sørge for familieforøgelsen.
Se også min forklaring lidt længere nede på siden til Rikke.

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Ditte, d. 10-03-2012

Hej. Mine tre høns har lagt æg, men de gider ikke at ruge. Hvorfor?

E-mail:

Heaven_24

@hotmail.com

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 23-02-2012

Hej Gorm
Tak for dit spørgsmål.
Nu er alt jo relativt. Jeg ved jo på ingen måde hvordan dine New Hampshire har været fodret, men mange, som har haft N H og har været skuffede over deres ægydelse, har tildels selv været skyld i det. New Hampshire racen er fremavlet til at producere mange og store æg, det er helt rigtigt, men mange fodrer for godt. Giver man dem f.eks. hvede og majs, samt en masse andet godt og fedtholdigt køkkenaffald, sammen med "fuldfoder", så bliver de nemt for fede, og dermed mister de evnen til at lægge mange æg.
Er de først blevet rigtig fede, kan det være svært at få dem i fuld æglægning igen. Hvad er "mange og store æg", vi må ikke forvente at N H lægger helt så mange æg som de såkaldte hybrider, men som minimum forlanger vi et æg hver anden dag, i gennemsnit året rundt. Ægvægten skal gerne ligge på ca. 60 - 65 gr. og ikke under 55 gr.
Den rigtige fodring til N H er: Næsten frit adgang til æglægnings "tilskudsfoder" og ikke - "fuldfoder", samt masser af grøntfoder. Derudover gives der max. et halvt håndfuld korn (halvt byg og halvt havre) dagligt, pr. høne. Giver man dem det i strøelsen, så har de noget at skrabe efter i dagens løb.
Der er vel nok nogle stammer, der er bedre æglæggere end andre, men husk New Hampshire er noget kønnere at se på, og holder længere, end hybriderne. Det må man gerne give lidt for. (Efter min mening)
Håber du igen har fået lyst til at have New Hampshire høns.

mvh. Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Gorm, d. 23-02-2012

Hej
Har tidligere har NH flere gange, men har ikke været helt tilfreds med ægydelsen.
Findes der stammer, som lægger rigtig mange (store) æg? Altså noget der begynder at lige ydelsen hos hybrider;-)

E-mail:

@gmail.com

gormheegaard

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 20-02-2012

Hej Rikke
Det med at ruge kyllinger ud med en "skrukhøne" er ikke altid lige nemt. For det første skal hønen blive "skruk" (liggesyg), det er ikke alle racer, der er lige villige til at ville ruge. F.eks. de store New Hampshire er ikke særligt villige/velegnede, hverken som "rugehøne" eller kyllingefører. Hvorimod de rødbrune dværg New Hampshire er meget villige, og ret stabile, til det. Hvis man gerne vil have, en eller flere, høner til at ruge, skal de først være i god æglægning. så lader man æggene ligge i reden nogle dage, så hønen ser det som et passende hold æg til at ruge på. Så tages æglægnings foderet fra dem, så de kun får lidt korn. Hvis det så er en "rugerace" man har så vil det ofte lykkes at få "moder instinktet" frem i dem, hvorpå de bliver liggende på reden. Når den/de så har ligget nogle dage, så man er sikker på de mener noget med det, flyttes de til et separat rum, hvor de kan få ro til deres udrugning. De skal selvfølgelig have adgang til foder og vand, og skal have mulighed for at gå af reden, for at "gøre sig rent" . Går de ikke selv af reden, så må man sørge for at de kommer af, mindst en gang om dagen.
God fornøjelse.

mvh.Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 13-02-2012

Hej igen Patrick
Det ændrer jo sagen en hel del. For ungdomsmedlemmer, under 18 år, koster det kun 200 kr pr. år i Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, og kun 50 kr. i vores specialklub.
Du er meget velkommen.
Send dit navn, adresse, tlf. nr. og fødselsdag, til mig på mail: riishansen@live.dk så finder vi ud af det.

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af patrick, d. 12-02-2012

Hej Jørgen Riis Hansen
jeg er ikke interesseret i at stemme til generalforsamling fordi at jeg er 12 år glammel.Men koster det også 450 kr for børn.=(
jeg skal ruge 20 æg ud til sommer, de første var for at prøve at have høns.=)

E-mail:

@live.dk

patrick.sch

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 09-02-2012

Hej Patrick
Du er selvfølgelig velkommen som medlem af vores specialklub, uanset om du har 3 eller 30 New Hampshire høns. For at dine høns kan komme med på en fjerkræudstilling, skal du også være medlem af Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl. Det koster 450 kr. pr. år. Du er dog altid velkommen som "passiv medlem" i specialklubben, det giver så ikke ret til at udstille sine dyr, og heller ikke nogen stemmeret til vores generalforsamling, men ellers samme rettigheder som øvrige medlemmer. Du kan også finde endnu flere oplysninger i menuen "KLUBBEN"

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 09-02-2012

Hej Michael

Det nærmeste jeg kan anvise dig er: Gert Høgh i Auning tlf. 8648 3350 eller Knud Erik Kristiansen i Auning tlf. 2239 4246

Håber det lykkes for dig.

E-mail:

@live.dk

riishansen

Skrevet af michael lænø, d. 04-02-2012

Tak, for svaret.
bor i Syddjurs kommune, ved kolind.
Hvem kan jeg evt. kontakte ved køb af kyllinger eller høns? For jeg ved ikke helt hvornår jeg er klar til holde høns, da jeg skal have haven klar gjort...
Og ja, jeg tror jeg vil prøve en Rugemaskine, hvis den er til at komme til for penge :0)

E-mail:

@live.dk

Michael_lano

Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 03-02-2012

Hej Michael
Det bliver hyggeligt med høns i haven.
Det med hvor stort huset skal være til 20 "høns", er noget afhængigt af hvor stor en del af året de skal være der alle 20. Hvis jeg forstår dig rigtigt, vil du sortere dem i løbet af efteråret, og så kun have ca. 8 i vintertiden, til æglægning. Hvis det er rigtigt, kan du nok nøjes med ca. 10 m2. Vi bør give dem min. ca. 1 m2 pr. voksen dyr, forudsat at de også har en ca. tilsvarende løbegård/hønsegård, og gerne større, hvor de kan komme ud hver dag.
Hvor man kan købe et sådant hus, er svært at svare på, da jeg ikke ved hvor du bor. Der er ikke ret mange, der sælger huse i den størrelse. Der findes tegninger til forskellige størrelser huse, på D F f R s hjemmeside www.racefjerkrae.dk
Med hensyn til at lave dine egne kyllinger, så er de store New Hampshire ikke særligt villige til at ruge, og heller ikke gode kyllingeførere. Så enten må du have en "plejemor" at en anden race, f.eks. dværg Kochin, eller også bruge en eller anden form for rugemaskine.
God fornøjelse.
mvh.
Jørgen

E-mail:

@live.dk

riishansen

Nyeste kommentarer

02.08 | 06:42

Det kan jeg gøre for dig. vh Mads Kynde

01.08 | 19:11

Kan ikke finde ud af at slette en købs annonce

22.05 | 16:08

Hej, Jeg søger 2 hønekyllinger, el unge høner i brun el hvid i st...

29.04 | 18:25

Jeg vil gerne købe nogle rugeæg af brune dværg. Bor på Djursland